ویکی طراح

شیشه ساتینا چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

بسیاری از خانه های مدرن، از شیشه به عنوان نما و مصالح ساختمانی استفاده می کنند و شیشه سانتا از متریال های است که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از طرفی با توجه به اینکه اغلب صاحبان خانه و معماران ساختمانی به دنبال ایجاد خانه هایی سازگار با محیط زیست هستند، استفاده از شیشه که ماده ای قابل بازیافت است، می تواند آنها را به این هدف نزدیک کند. اما شیشه انواع مختلفی دارد و یکی از زیباترین و پرکاربردترین آنها شیشه ساتینا می‌باشد.
از شیشه ساتینا می توان برای وسایل تزئینی نیز استفاده کرد؛ همچنین از نوع مات این شیشه برای ایجاد و حفظ حریم خصوصی استفاده می شود. این المان ها برای درب اتوماتیک شیشه‌ای، میز شیشه ای و پارتیشن شیشه ای  ایده آل هستند. در ادامه به معرفی بیشتر شیشه ساتینا می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

شیشه ساتینا چیست؟

شیشه ساتینا برای اولین بار درسال 1880، به عنوان شیشه پرس تزئینی در ایالات متحده و انگلستان ساخته شد. در آن زمان شرکت های متعددی به تولید این نوع شیشه علاقه‌مندی نشان دادند. 
شیشه ساتینا که نوعی شیشه مات به شمار می آید، پارتیشن حمام شیشه‌ای، طراحی نمای ساختمان و سایر مکان هایی که نیاز به حفظ حریم خصوصی دارند کاربرد دارد. به دلیل دید محدودی که از طریق شیشه ایجاد می شود و مشخص نیست که پشت شیشه چه چیزی وجود دارد، مردم صرفا قادر به تشخیص سایه هایی مبهم خواهند بود. بنابراین می توان بدون نگرانی نسبت به چشم های کنجکاو از فضا به بهترین شکل استفاده کنند. از طرفی شیشه ساتینا قادر است که نور طبیعی را به حد کافی منعکس کرده و وارد فضای داخلی نماید و بدون اغراق در این زمینه، ظاهری بسیار لوکس و مدرن ایجاد کند. 


در واقع گاهی پرده ها و کرکره ها، کارایی مورد نظر شمارا نداشته و نمی‌تواند نیاز شمارا برطرف سازد. شما نیاز به حداکثر نور طبیعی در فضای داخلی دارید، اما در عین حال می خواهید از یک حریم خصوصی دنج نهایت لذت را ببرید. اینجاست که شیشه های مات ساتینا به کمکتان می آیند و شما را از همه این گزینه ها بهره مند می کنند.

جالب است بدانید که اگر واقعا می خواهید تصویری را کاملا مبهم کنید، کافی است آن را دورتر از شیشه ساتینا قرار دهید. هرچه فاصله شیشه و شی بیشتر باشد، نمای جسم از پشت شیشه مبهم تر شده و جزئیاتش کاملا از نظر پنهان می شود.

توصیه می کنیم از دست زدن، گردگیری و تمیزکاری بیش از حد شیشه ساتینا خودداری کنید. در غیر اینصورت ممکن است سطح مات شیشه از بین برود و نقاطی براق و ناخوشایند به جا بماند. همچنین این شیشه ها به خصوص در رنگ های روشن تر، مستعد خراشیدگی هستند. برای پاک کردن اثرانگشت ها و آلودگی، بهتر است از یک شیشه پاک کن که فقط 10 درصد ایزوپروپانول دارد به همراه محلول آب و یک حوله بدون پرز استفاده کنید.

قیمت شیشه ساتینا | هزینه نصب و اجرا

شیشه ساتینا از نظر اقتصادی بسیار مقرون بصرفه می‌باشد و از مزیت و تنوع بالایی برخوردار است. ضخامت مورد نظر در هنگام خرید از موارد موثر در قیمت شیشه ساتینا می باشد . قیمت شیشه ساتینا تقریبا هم قیمت شیشه سندبلاست است. با توجه به تکنولوژی های به روز و مدرن استفاده شده در شیشه ساتینا استفاده از آن در صورت نیاز بسیار توصیه می شود.

البته برای گرفتن تاییدیه نمای شهرداری در این زمینه کمی باید با دقت عمل شود که متخصصان ویکی طراح به خوبیاین کار را انجام خواهند داد.

برای اطلاع از قیمت نصب و اجرا این نوع شیشه مواردی باید بررسی شوند تا به صورت دقیق لیست قیمت ها ارائه شود. همچنین اندازه و ابعاد شیشه بسیار مورد اهمیت است چرا که هرچه شیشه بزرگتر باشد تولید آن سخت تر و در نتیجه بر روی قیمت موثر است.


کاربرد شیشه ساتینا چیست؟

اینک که در عصردوم معماری شیشه ای به سر می بریم، صنعت شیشه به حدی پیشرفت داشته که انسان توانسته بسیاری از ویژگی های شیشه را به میل و خواسته خود تغییر دهد و ویژگی ها و کاربردهای جدیدی به آن بیفزاید. از جمله تولید شیشه نشکن و شیشه مات و شیشه ساتینا و غیره.

طبیعت و ذات شیشه در صورتی که هیچ گونه ناخالصی در آن وجود نداشته باشد و سطوح آن دچار تغییر و تحول نشود صاف و شفاف است و می تواند به صورت کامل هر آنچه که در ورای آن وجود دارد به ما نشان دهد. شکننده بودن هم یکی دیگر از خواص شیشه در حالت طبیعی است. 
تمام این ویژگی های مطلوب باعث شد که کاربرد شیشه در معماری روز به روز گسترش پیدا کند و شیشه به یکی از ارکان اصلی سازه های ساختمانی تبدیل شود.
از شیشه ساتینا می‌توان در موارد زیر استفاده نمود.

مزایای شیشه ساتینا

از مزایا شیشه ساتینا می‌توان به شرح موارد زیر پرداخت:

معایب شیشه ساتینا

این محصول نیز مانند همه‌ی موارد دارای معایبی نیز می‌باشد که عبارت اند از:

نحوه ی تولید شیشه ساتینا

شیشه ساتینا شیشه ای است که تحت عملیاتی شیمیایی و در واکنش با بخار یا غبار ریز اسید هیدروفلوئوریک قرار می گیرد. قدرت اسید روی شیشه، باعث می شود که سطح آن براقیتش را از دست بدهد و ظاهری صاف و یکدست بگیرد و به حالت مات تبدیل شود. در واقع شیشه ساتینا نوع کلکسیونی از شیشه فشرده به شمار می آید. 
شیشه ساتینا به طور معمول، با رنگ پاستلی رنگ آمیزی می شود و رنگ آبی در این زمینه بسیار رایج و محبوب است و باعث زیبایی چندبرابری آن می‌شود.

نویسنده : میثاق محرابی

خروج از نسخه موبایل