20
جولای

انواع سبک های نمای ساختمانی

این روزها انواع سبک های نمای ساختمانی به وجود آمده است در زیبا‎تر شدن هرچه بیشتر ساختمان و ویلاها کمک شایانی کرده است زیرا نمای ساختمان اولین چیزی است که در ساختمان‎ها به چشم میآید. از این رو ،انتخاب یک سبک مناسب یکی از مهم‎ترین موضوع‎هایی است که باید به آن توجه کرد.

در ادامه به برسی چند نوع از سبک‎های طراحی نمای ساختمان اشاره خواهیم کرد که معماران بیشترین استفاده را در زیباتر کردن هر چه بیشتر ساختمان ها در هرجای دنیا داشته اند.

طراحی نمای ساختمان به سبک مدرن 

طراحی نمای ساختمان به سبک مدرن یکی از ساده‎ترین نوع سبک هاست. این مدل سبک علاوه بر ساده بودن یک سبک زیبا ،شیک و خاص است که این روزها طرافداران خاص خود را پیدا کرده است. این مدل از نمای ساختمان ،با دگرگونی سبک‎های قدیمی‎تر مثل کلاسیک و یا رومی که در ادامه آشنا خواهید شد متولد شد و سبک جدیدی از دنیای طراحی را خلق کرد.

سبک های طراحی نمای ساختمان

به کار بردن تکنولوژی در تولید مصالح و خلاقیت در طراحی نما ،مولفه های اصلی طراحی مدرن محسوب میشوند. در یک جمع‎بندی کلی میتوان خصوصیات این نما را به گونه‎ی زیر دسته‎بندی کرد:

  1. در این نما از نقش های پر زرق و برق استفاده نمیشود.
  2. کاهش هزینه ها بدون این که زیبایی و جذابیت آن از بین برود. 
  3. استفاده از خلاقیت ،مهم‎ترین اصل موجود در این نوع سبک است.
  4. استفاده از متریال‎های نوین و بدیع بجای بکار بردن نقش‎های تزئینی 
  5. خبری از تجمل‎گرایی در این سبک نیست.

طراحی نما با استفاده از سبک فرا مدرن 

سبک فرامدرن یا پست مدرن یکی دیگر از سبک‎هایی است که در طراحی نما ساختمان به کار برده میشود. این نوع بعد از ظهور سبک مدرن ،توسط دو معمار اروپایی به نام های دنیس اسکات و رابرت ونتوری ایجاد شد. تفاوت این سبک با سبک مدرن این است که در این مدل به جای استفاده از ابزار ساده و منظم از متریال‎ها و ابزار‎هایی با اشکال هندسی نامنظم و عجیب و غریب در طراحی استفاده میشود. 

باز بودن دست معماران و طراحان در طراحی ساختمان‎های فرا مدرن در ایجاد طرح‎های نو و جذاب و همچنین ایجاد رنگ‎های تضاد با استفاده از رنگ‎های سرد و گرم از دیگر ویژگی‎های مثبت این مدل محسوب میشود.

سبک کلاسیک در طراحی نمای ساختمان

سبک کلاسیک از اصلی و باستانی‎ترین سبک در دنیای طراحی نمای ساختمان است که از دیرباز بیان‎گر شکوه و جلال کاخ‎های سلطنتی بوده است. تاریخچه‎ی این مدل به تمدن‎های یونان و روم برمیگردد. در دوره‎ای کوتاه ،این سبک طرفداران خود را از دست داد اما دوباره راه خود را در کنار سبک جذاب و شیک مدرن پیدا کرد و باز هم به محبوبیت خاصی رسید.

سبک های طراحی نمای ساختمان

همانطور که گفته شد مهمترین ویژگی این مدل القای قدرت و شکوه درکنار زیبایی خیره‎کننده‎ی خود است. در این مدل از متریال‎های پرنقش‎ونگار سلطنتی ،هنری و کتیبه های باعظمت برای ایجاد این شکوه استفاده میشود.

طراحی نمای خارجی ساختمان به سبک رومی 

طراحی نما ساختمان به سبک رومی یکی از شاخه های سبک کلاسیک است که در این مدل بیشتر از سبک کلاسیک به زیبایی و شکوه پرداخته میشود. در ساخت ساختمان‎هایی با این نوع سبک ،از متریال‎های گران قیمت و لوکس استفاده میشود ؛ مثل سنگ مرمر ،تراورتن و گرانیت که این متریال‎ها خود به نوعی حس لوکس بودن را انتفال میدهند. البته در مواقعی از سیمان سفید هم استفاده میشود.

ویژگی دیگر سبک رومی نورپردازی فوق العاده در شب است. به طور کل ،استفاده از این مدل باعث میشود ساختمان متفاوتی نسبت به دیگر ساختمان ها داشته باشید.

سبک مینیمال در طراحی نمای ساختمان

استفاده از سبک مینیمال در طراحی نمای ساختمان و یا ویلا یکی از جذاب‎ترین نوع ساختمان را خلق میکند که این مدل ،در حین سادگی درخشش و زیبایی خاصی دارد به همین منظور نام دیگر این مدل ،ساده گرایی است.

در سبک مینیمال استفاده از هرگونه وسایل تزئینی حذف شده و برای جذابیت کار به نورپردازی و فضاسازی روی میآورند. استفاده از رنگ‎های روشن نظیر سفید وکرم و اشکال مکعبی از دیگر ویژگی‎های این سبک جذاب است.

سبک باهاوس در نمای ساختمان 

سبک باهاوس در ابتدا نام یک مدرسه هنری در آلمان بوده که بعدها بعد از جنگ جهانی اول تبدیل به سبک در طراحی نمای ساختمان شد. معماران در این سبک از هرچیزی که جنبه ی تزئینی دارد استفاده نمیکنند در نتیجه این مدل ساده است. بام های صاف ،استفاده از متریال های صنعتی مانند فولاد از دیگر ویژگی های این سبک محسوب میشود. 

سبک های طراحی نمای ساختمان

طراحی نما به سبک اسلامی

سبک اسلامی یکی دیگر از نما‎های مورد استفاده برای ساختمان‎هاست. برخلاف تصور عموم مردم این سبک محدود به استفاده در کشورهای اسلامی نیست و در برخی از کشورهای جنوب اروپا و همچنین اسپانیا از این سبک زیاد استفاده میشود. در سبک اسلامی از المان‎های قدیمی استفاده نمیشود بلکه از مناره‎سازی مثل مناره بنایی آجری یا برج‎مانند که پنجره های کوچکی دارد استفاده میشود. همچنین استفاده از گنبد‎ها و نقش‎ونگار‎های خاص مثل بناهای تاریخی اصفهان از دیگر ویژگی‎های این مدل سبک است.

در این مقاله با متداول ترین نوع سبک های مورد استفاده در طراحی نمای ساختمان آشنا شدید. طراحی نما از کارهای سخت در معماری ساختمان محسوب میشود و برای انتخاب سبک مناسب باید یک سری فاکتور‎هایی را رعایت کنید. پیشنهاد ما به شما این است که با کارشناسان ما در تماس باشید که ضمن دریافت مشاوری رایگان انتخاب درستی را داشته باشید.