24
مارس

نمای جی‌ آر‌ سی (GRC) چیست؟

نمای جی‌ آر‌ سی از مصالح انعطاف پذیر، قابل‌طرح پذیر و دارای رنگ‌بندی‌های متنوعی می‌باشد. به همین علت معماران و کارفرمایان را توانا به اجرای نمایی باب طبعشان می‌کند. جی آر سی از موادی شامل سیمان سفید، الیاف شیشه، آب، افزدونی جهت سیالیت بیشتر و رنگدانه تشکیل می‌شود.

 همیشه انتخاب بهترین نمای ساختمان که به شکل کاملی سبک‌های مدرن و سنتی را به یک نسبت بکار ببرد، دغدغه بزرگ طراحان و دیزاینر‌های ساختمانی بوده است. با وجود نماهای کرتین وال، سرامیک خشک پرسلانی، نمای دو پوسته و غیره، توجه به سمت نمای بتن مسلح شده با الیاف شیشه یا به اصطلاح نمای جی‌آر‌سی مورد توجه اکید می‌باشد. این توجه به دلیل اهمیت و توجه به نمای مدرن در بین طراحان نمای ساختمانی می‌باشد.

مزایا استفاده از نمای جی‌ آر‌ سی

استفاده از نمای جی آر سی GRC  مانند هر نوع نمای دیگری به ویژه نما هایی با ورق طرح دار فلزی با توجه به کاربرد و مواد اولیه به کار رفته در آن، شامل مزایایی می‌باشد که عبارت اند از:

سبک بودن وزن نمای جی‌آر‌سی

 وقتی سخن از بتن می‌شود، وزن سنگین آن مشکل بزرگی است که  خودنمایی می‌کند، اما مهم‌ترین مزیت نمای جی‌آر‌سی وزن کم و به طبع بار محدود واردشده توسط آن، به سازه اصلی ساختمان می‌باشد. به همین علت محبوبیت زیادی را برای ایجاد کرده است.

مزایای نمای جی آر سی

ضد حریق بودن جی‌آر‌سی

ضد حریق بودن جی‌آر‌سی به شما توانایی اخذ الزامات آتش نشانی را می دهد و تا میزان قایل توجه از خود در برابر آتش سوزی مقاومت نشان میدهد.

این محصول مزایای دیگری از جمله موارد زیر را دارا می‌باشد:

  • تنوع در سایز، ضخامت، مدل و رنگ
  • دوست دار محیط زیست بودن این محصول
  • سازگاری با انواع اقلیم
  • مقاومت بالا
  • مقاوم در برابر زلزله
  • سرعت بالا در اجرا و نصب

کاربرد های نمای جی‌آر‌سی

نمای جی آر سی کاربرد های متنوعی دارد که عبارت اند از:

  • از جی آر سی به عنوان متریالی در نمای خارجی ساختمانهای اداری، مسکونی، برج‌ها، مراکز تفریحی و آسمان خراش ها استفاده می‌شود. همچنین در بازسازی یا نوسازی ساختمان ها کاربرد دارد.
  • قطعات دکوراتیو مورد استفاده در داخل ساختمان
  • دیواره تونل ها، پل‌ها و زیرگذرها
نمای جی آر سی grc

روش‌های مختلف نصب نمای جی آر سی GRC

برای نصب نمای جی‌آر‌سی دو روش پیشنهادی وجود دارد که هردوی آنها اصولی بوده و از توسط مهندسان و متصدیان امر سازه مورد تأیید است.

روش اول:

سیستم اجرای خشک اصولی‌ و پرکاربردترین روش برای نصب نمای جی‌آر‌سی است. در این روش ابتدا یک سازه به‌عنوان زیرسازی بر روی سازه اصلی ساختمان نصب‌ می‌شود. سپس پنل‌های جی‌آر‌سی به کمک روش‌های مختلفی مثل جوش قطعات، اتصال از طریق پیچ یا فریم سازی بر روی نمای زیرین قرار می‌گیرند.

بسیاری از کارفرمایان به شرایط اجرای نماهای مدرن آگاهی چندان بالا ندارند و آن را پرهزینه قلمداد می‌کنند. ازاین‌رو تمایل چندانی به اجرای این نما به روش خشک ندارند و فریم سازی و قرار دادن پنل‌ها در فریم یا جوشکاری و نصب از طریق پیچ را عملی زمان‌بر و پرهزینه می‌دانند. بدین ترتیب اجرای روش دوم را بهینه‌تر و مناسب‌تر به شمار می‌آورند.

روش دوم:

در صورت عدم رضایت کارفرمایان به اجرای سیستم‌های نوین در نما، روش دوم که نصب از طریق ملاط است به انجام می‌رسد. سیستم‌های قدیمی نصب که از طریق ملاط یا دوغاب معماران را برای اجرای نما توانمند می‌ساخت، در این عرصه نیز به میدان آمده و به روش اسکوپ، نما را با قرار دادن مفتول‌های گالوانایز درون پنل‌ها به اجرا درمی‌آیند.

تفاوت بین جی‌آر‌سی و سایر نماها

همانطور که گفتیم جی آر سی بتن تقویت شده با الیاف شیشه می باشد که مقاومت نسبتا بالایی دارد. مقاومت و دوام این نما یکی از تفاوت های اساسی آن نسبت به سایر نماها می‌باشد. دیگر تفاوت ها سرعت اجرایی و نصب بسیار بالا نسبت به سایر نماهای مدرن و کلاسیک است.

پوشش رنگی این محصول نیز از دیگر ویژگی های متمایز کننده بوده که بسیار مورد توجه واقع شده است.

 نصب نمای جی آر سی GRC

چرا در تولید جی ار سی از یک قاب گل میخ فولادی استفاده می شود؟

گل میخ های فولادی باعث بالا رفتن مقاومت پانل ها شده و باعث می شود که بتوان پنل های بزرگ تر و با شکل های مختلف را ساخت، بدون اینکه در حمل و نقل آسیبی به آنها برسد.

قطعه فلزی L شکل انعطاف پذیر در هیچ نقطه ای به پوست نمای GRC   نفوذ نمی کند و باعث می شود که این پنل مستقل از قاب فولادی حرکت کند و در نتیجه تنش های مواد را که ممکن است در نتیجه انبساط و انقباض متفاوت بین بتن و قاب فولادی ایجاد شود، کاهش دهد.

گروه ویکی طراح با بهره گیری از بهترین امکانات تولید داخلی و خارجی در زمینه تامین و طراحی ، ساخت نماهای نوین ساختمانی و همچنین امکان اجرای پیچیده، مدرن و زیبا ترین طرح های نمای ساختمان، با بتن الیاف شیشه (جی ار سی GRC) پاسخگو نیاز شما می باشد.

اگر تجربه استفاده از نمای جی‌آر‌سی را داشته‌اید برای ما به اشتراک بگذارید.

نویسنده : میثاق محرابی